четверг, 29 августа 2013 г.

Свято прощання і свято надій. Випускний у Літній школі молодих бібліотекарів (День 5, 23.08.2013. Частина 2)

Свято прощання і свято надій,
Свято, нарешті, здійснення мрій.
Сумно і радісно зараз усім –
Літня школа була ніби другий наш дім.
Щемко на серці, так як ніколи.
Слово напутнє нам давали тренери Школи.


Ось і пролетіли п’ять казкових днів у Літній школі молодих бібліотекарів, днів Ne-формаtу, сонця, позитиву, нових знань і креативних ідей. Як не прикро, але усе добре і гарне має своє завершення. Так і прийшов день Випускного у нашій Школі. 
Уже прозвучали всі гарні слова, кожен поділився своїми враженнями та новими знаннями, що були отримані саме у Літній школі молодих бібліотекарів, яку організувала Українська бібліотечна асоціація за підтримки програми «Бібліоміст». 
На прощання тренери Школи Лариса Лугова, Ярослава Хіміч,  Олена Сльозка, Микола Вірстюк та Оксана Бояринова дали кожному випускнику напутнє слово, яке мало закріпити зерна отриманих знань, ідей та вражень. Далі був  момент вдячності невтомним наставникам Школи, оплески лунали гучно й безперервно, а на очі накотились щирі сльози.
Як і має бути на випускному, кожен школяр отримав Сертифікат про проходження професійного навчання у Літній школі молодих бібліотекарів та гарні подарунки. Найбільш активні учасники були нагородженні іншими почесними нагородами, які можливо несли не дуже серйозний характер, але кожному учневі були важливим моментом визнання його роботи у Школі. Так в результаті з’явились лицарі (Борис Кобильник), за якими впадали усі дівчата, з’явились писарі, що трудились над  постами до блогу Літньої школи (Лариса Лаптєва) та підтримували офіційну групу у Фейсбуці (Антоніна Тіщенко), люди, які своїми вміннями вловлювали кожен момент з діяльності школи (Михайло Скобильник) та вигадували просто неймовірні розважальні програми для усіх школярів (Ганна Бондаренко, Олександр Коган) та інші.

А потім були хвилини прощання та суму, адже усім прийшлося повертатись додому, хоч як не хотілось. Кожен учасник Літньої школи віз додому валізу вражень, емоцій, креативу, ідей і, звичайно ж, Ne-формаtу, які потім будуть втілені у діяльність бібліотек всієї України.
Сподіваюсь, що зв’язки і дружні відносини не втратяться через відстані і кілометри, а всі випускники будуть підтримувати один одного і надалі.

Лариса Лаптєва,
Рівненська обл.

4 комментария:

  1. Перечитуючи ці чудові рядки, з'явилася сльоза...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Борис, не знала, що ти такий сентиментальний, але...Але й мені було важко писати ці слова, адже стільки хороших моментів виринали у спогадах.

      Удалить
  2. Видно руку хорошого блогера

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую:) У такій справі як блоги головне - діалог з людьми, з читачами блогу;)І в нас думаю досить добре виходить.

      Удалить