вторник, 20 августа 2013 г.

Бібліотечна молодь штурмує Буковель! День перший (19.08.2013)

Екскурсія бібліотекою
Біля гостинної
Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка
І так ми розпочали. Довгі збори (з 6 ранку– до 10 годин дня) не збили з запланованого розкладу. 30 кращих молодих бібліотекарів - представників майже усіх областей України - розпочали «школярство» з ознайомлення із тонкощами роботи Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. 30 кращих, найактивніших, найталановитіших молодих бібліотекарі, подолавши далеку дорогу від Івано-Франківська до с. Поляниця, почали працювати.
Формуємо групи
На перший погляд, прочитавши програму Школи, може здатись, що передбачаються тільки теоретичні заняття. Однак – ні! Учасників Школи було розподілено на п’ять груп. Кожна група отримала цікаве, оригінальне завдання, яке учасники будуть виконувати впродовж «школярства» і презентувати свої досягнення в останній день. Ось тепер і подивимось, як нам вдасться не тільки поглиблювати знання, але й виконувати «домашні завдання» у групах.
Починаємо роботу у групах
Але сьогодні нас очікували тільки уроки. Ми уявляли себе директорами: практикувались з визначання місії, мети, завдань своїх бібліотек, знайомились зі стратегічним плануванням, опановували ази менеджменту. Потім згадали основи та
нюанси маркетингу, обмінялись власним досвідом з впровадження інноваційних послуг у власній бібліотеці.
Після вечері, насичені знаннями, учасники розпочали виконання групових завдань, що також передбачало створення назви групи, її слогану та місії.
Так, у нових враженнях, нових знайомствах, пройшов клопітний перший день.

1 комментарий:

  1. Літній школі в с.Великі Цепцевичі бібліотекарі були схожі на комуністів, а тут дивлюсь за іншу партію.)))

    ОтветитьУдалить