воскресенье, 25 августа 2013 г.

Відкриваємо нові способи активного навчання. День четвертий (22.08.2013)



Молоді бібліотекарі, які є учасниками Літньої школи на базі ТК «Буковель», продовжують своє навчання. На заваді цьому не стала й погода, що зіпсувалась, а навпаки активізувала школярів до проведення ще однієї неформатної акції «А ти записався до бібліотеки?». Організатори заходу  - команда  «Biblio Hant» мотивували проведення акції тим, що до бібліотек потрібно залучати побільше молоді, який проходив на базі бібліотеки села Поляниця. 

Четвертого дня учасники школи прослухали змістовні та неординарні уроки під керівництвом тренера Оксани Бояринової, PR-менеджера Української бібліотечної асоціації. Вона проконсультувала учнів як розробляти інформаційні повідомлення з врахуванням основних елементів комунікацій, що стануть підтримкою для створення позитивного іміджу бібліотеки. Також пані Оксана презентувала тему «Говорить і показує Бібліотека! Робота зі ЗМІ», чим показала позитивні і негативні моменти співпраці із засобами масової інформації, ознайомила з діючими Інтернет-виданням та газетами, які співпрацюють з УБА. Як виявилось, кожна бібліотека України може опублікувати свій матеріал про послуги книгозбірні у бюлетені Асоціації «БібліоТека», а також у виданні «Бібліоновини», програми «Бібліоміст».
Далі школярів чекав зовсім неформатний урок тренера Лариси Лугової «Попереду на бойовому коні…», тема якого дуже близько стосувалась її особистого професійного становлення як бібліотекаря, як лідера та директора Львівської обласної бібліотеки для дітей. Вона дала мудрі поради всім учасникам, які можуть стати рушійними для становлення бібліотечних лідерів, нових директорів.
У післяобідню пору учасники школи «Ne-формаt» долучились до практикуму, який проходив у місті Яремче, що знаходиться на річці Прут і є дуже розвинутим туристичним центром. Візиткою міста є сувенірний ринок, водоспад Пробій та ресторан «Гуцульщина». Саме у цьому місті, яке завжди насичене туристами, група комунікаторів провела бліц-опитування для визначення думки людей про діяльність бібліотек і їхнє сучасне становлення. 
Саме цього дня школярів чекала довга безсонна ніч, адже усі групи взялися за виконання випускних робіт, які потрібно презентувати у п’ятницю, останній день Літньої школи.  

Лариса Лаптєва,
Рівненська обл.

Комментариев нет:

Отправить комментарий