четверг, 29 августа 2013 г.

З відеокамерою по гірському бездоріжжю або як можна екстремально працювати у бібліотеці (День п'ятий, 23.08.2013. Частина 1)

Після довгої і плідної ночі,  на ранок 23 серпня усі групи мали витвори командної роботи – відео, які презентували теми над якими вони працювали протягом тижня . Так команда «Бібліоменеджери» показали відео про командну роботу у Літній школі молодих бібліотекарів під назвою «Потому что мы банда або Як ми працювали в команді», де школярі взяли за мету вловити весь командний дух нашої школи, а також сказати про те, що кожен учасник уже переможець і гідний першого місця, саме через участь в Школі, яку організувала Українська бібліотечна асоціація.

Команда «Biblio-hant» до уваги тренерів та учасників Школи «Ne-формаt» представили своє випускне відео про PR-акцію, яку команда організувала на базі бібліотеки села Поляниця, чим хотіли закликати усіх записатись до бібліотеки та користуватись її послугами.
Відео команди «Mad Heads» «Скажені голови – шалені ідеї» було результатом та висновками проведеної  акції «Книжковий водограй», яку вони проводили 22 серпня на території ТК «Буковель». Школярі наглядно показали, як може бібліотека зацікавити відпочиваючих у курортній зоні до читання та відпочинку з бібліотекою.
Учасники команди «Sum Book@» у своєму відео презентували новостворений блог села Поляниця, який переходить у користування місцевій книгозбірні та бібліотекарю. Метою створення блогу стала популяризація бібліотеки села Поляниця та її нових послуг.
Дружні «Тимурівці» показали навчальне відео «Один день фандрейзера початківця», де було враховано усі моменти фандрейзингової діяльності бібліотеки, починаючи від планування з урахуванням мети, командної роботи, зібраної інформації про можливого донора та сценарію переговорів з ним, моніторингу конкурентів і реальної оцінки можливостей. 
Отож, кожна з команд по своєму, нестандартно та незвично показали, як може працювати бібліотека у місцевості, де досить розвинена туристична галузь, що ґрунтувалось на ретельно продуманих акціях як для відпочиваючих дітей та батьків,а також на акціях з використанням PR-технологій, моніторингу, основ адвокації та технологій Веб 2.0.

Лариса Лаптєва,
Рівненська обл.

Комментариев нет:

Отправить комментарий